Baba-mama jóga

27/02/2018 @ 10:00 - 11:15

FreshUp Zone Studio, Mühlgrundgasse 3., Wien, AustriaFRISSESSÉG A BABÁNAK ÉS A MAMÁNAKbaba mama jóga jótékony hatásai közül pár:

 • Segít a szülés utáni regenerációban, mind a babára és mamára a közösség jótékony hatása van. Segíti a babák fejlődését, mozgáskoordinációját és a mozgásérzékelését.
 • A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. A baba és mama közötti kapcsolat pedig még bensőségesebbé és harmonikusabbá válik. A jóga kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját.
 • A babás jóga bevezeti a babát a játékok világába

Mit csinálunk?

 • A baba és mama szinkronban mozog, amely erősíti az összhangot, ami a  legfontosabb a babának. Énekelünk, zenére mozgunk velünk.
 • A gyakorlatok közben egyik kézből a másikba átvett baba az érintések által kellemes nyugtató masszázsban részesül.
 • A mamák tornáztatják a medencealapi izmokat, ezzel segítve a gát regenerálódását. Átmozgatjuk az egész testet, erősítjük a problémás területeket. Sok tartásjavító, háterősítő jóga pózt végzünk.
 • A babák pedig játékosan mozognak, átmozgatjuk a csípőjüket, megmasszírozzuk a talpacskáikat, stb. Csupa olyan dolgot csinálunk, ami közben jól érzik magukat.
 • Olyan is van, hogy a babák egyszerűen csak elkezdenek játszani egymással. Ezért ez nagyszerű szocializációs környezet számukra. Jó lehetőség, hogy megszokják a közösséget, és könnyebben illeszkedjenek be később bármely csoportba.

Hogyan készülj? 

 • Elsősorban légy türelmes a babáddal, ha az első pár alkalommal nyűgösebb az órán. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához.
 • Ha pont az alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is nyugodtan, a baba nyugodtan aludhat az óra közben, nem kell felébresztened. Ilyenkor kihasználhatod az alkalmat, hogy többet foglalkozz a saját egészségeddel, fittségeddel.
 • Olyan kényelmes ruházattal, amely fedve tartja a te és a babád derakát is. Hozz egy nagy törölközőt vagy plédet, ami a babád alá terítessz. A studióban lévő jógaszőnyegeket és plédeket használhatjátok, de hogy a baba könnyebben aklimatizálódjon, legyen saját textília is, ami a megszokott anyag, illetve illat számára. Minál nagyobb felületen terítsd le a szőnyeget és rá a saját pléded.
 • A baba kedvenc játékát, játékati hozzátok el. Hozzhatsz bármi mást, ami a babádnak kellhet.
 • A mama a gyakorlatok közben mindig a baba igényeit követi és megtalálja a nevetésben, a szemek kontaktusában és a mozgásban a legbensőbb emberi kapcsolatot a gyermekkel.

Mi történik, ha óra közben van etetési időnk, vagy sír a baba?

 • Semmi, ellátod a babád szükségleteit, megnyugtatod, stb. Ha szükség van rá sétálgathattok egyet a teremben, megszoptathatod vagy tisztába teheted. Cumisüveg melegítésre sajnos nincs mód, egyelőre.

Minden óra előtt-vagy után vendégem vagy egy finom teára. 🙂

Érkezés

 • Ha mózeskosárral vagy hordozókendővel érkezel, az a legjobb. A babakocsit kinn tudod hagyni a studió előtt (teljesen rálátni a studióból, hiszen teljes üvegfelület néz kifele, nincs forgalom). Az órát pontosan kezdjük, így próbálj minimum 10-15 perccel az óra előtt ideérni, ha kocsival jössz, számolj rá még 5 percet a parkolás miatt, parkolni a Konstanziagasse-n tudsz, onnan 1-2 perc séta. Az U2, illetve az S-Bahn megállónál van pont a ház (nagy felirattal, hogy “BUWOG”). Bejárat kívülről. Hogyan találsz ide?

Mikor?

Keddenként. Kezdés:10 órakor, kapunyitás 20 perccel korábban. Érkezz kényelmesen, 15 perccel korábban.

Időtartam 90 perc. 60 perc gyakorlás, utána teázás, kérdések, egyéni gyakorlatok megbeszélése, stb.

Jelentkezés itt az ‘I want to join’ felirat alatt vagy írj nekem személyesen (email, facebook)

Hozzájárulás:

 • 16 eur: egy normál jógaóra alkalom díja, ami 16 euró helyben fizetve, neten fizetve 15 a webshopunkban.
 • 9 eur: ha rokont vagy baba nélküli kísérő jönne veled az órára, akkor ő kedvezményes áru jeggyel vehet részt a foglalkozáson, végezheti a gyakorlatokat. 9 euró.
 • Bérlet 5 alkalmas 69 eur, 10 alkalmas 120 eur, amivel a többi hétköznapi jógaórákat is lágotagni tudod (baba nélkül).

Ha van babás ismerősötök, hívjátok meg őket is.

Hamarosan találkozunk!

Namaste,

FreshUp Ági


0

I want to join

27/02/2018 @ 10:00 - 11:15
FreshUp Zone Studio

Bookings are closed for this event.


Category: Tags: anyuka, baba, jóga, mama

This event is organised by:
FreshUp Agi


Location
FreshUp Zone Studio

Loading Map....

Upcoming events at FreshUp Zone Studio:

1 2 3 4 5 6

Past events at FreshUp Zone Studio:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10